novosti Predstavljamo

Naručite već danas novi kompozitni materijal prilagođen za korištenje na 3D printerima!

Proizvođač 3D printera, američka tvrtka Stratasys, predstavila je novi materijal na bazi ABS-a punjen karbonskim vlaknima. Materijal ABS CF10 je prvi kompozitni materijal prilagođen za korištenje na 3D printerima iz F123 serije, za modele F170, F270 i F370. Korištenje materijala s dodatkom ugljičnih vlakana na produkcijskim strojevima tvrtke Stratasys svake godine znatno raste. Kompozitni materijali najčešće se primjenjuju za izradu pomoćnih alata na proizvodnim linijama, šablona ili gotovih proizvoda.

S ABS CF10 materijalom Stratasys čini kompozitne materijale dostupne široj inženjerskoj i proizvodnoj zajednici. Udjel karbonskih vlakana u strukturi materijala iznosi 10% što ABS CF10 čini uvjerljivom alternativom metalnim dijelovima. ABS CF10 je 15% čvršći i više od 50% tvrđi od standardnog ABS materijala dok mu je težina znatno smanjena. QSR topivi potporni materijal omogućuje izradu složenih dijelova bez dugotrajnog ručnog uklanjanja potpornih struktura.

Pročitajte smjernice za odabir aditivne tehnologije za izradu polimernih dijelova!

ABS CF10 materijal pogodan je za razne aplikacije u zrakoplovnoj i automobilskoj industriji te za izradu komponenta za robotske ruke. Materijal se pokazao pouzdan za izradu krajnjih efektora za robotske ruke, ergonomske pomoćne alate i alate za poravnavanje na proizvodnim linijama.

Kompozitni materijal ABS CF10 dostupan je za isporuku od 30.4.2021. dok se narudžbe preuzimaju od danas. Više o ovom materijalu možete doznati klikom na ovaj link