Stomatologija

U Stratasysu vjeruju da je budućnost stomatologije digitalna. Bez obzira na veličinu vašeg dentalnog laboratorija imamo 3D printer prikladan za vaše poslovanje. 

Koristeći PolyJet tehnologiju isprintani model je glatke površine i vjeran prikaz izrađen od materijala posebno projektiranih za dentalnu i ortodontsku primjenu. Kombinirajući intraoralni skener, CT skener, CAD / CAM dizajna i 3D printanje dentalni laboratoriji točno i brzo može proizvesti retainer, modele zubala, kirurške vodilice, krune i mostove. 3D printanje u stomatologiji olakšava i ubrzava vaš posao.

S 3D printerom dentalni laboratorij ima mogućnost eliminirati usko grlo ručnog modeliranja te na taj način ubrzati proces, povećati kapacitete i poboljšati preciznost i kvalitetu. Za one koji čekaju dan kada će proces zakazivanja termina pregleda do gotovog proizvoda biti digitalan i automatski, budućnost je ovdje.

PolyJet stomatološki materijali su dizajnirani posebno za proces 3D printanja u digitalnoj stomatologije i ortodonciji, uključujući kirurške vodilice i retainer. Kruti, nepropusni materijali imaju prirodan izgled boje breskve te zbog svojih svojstava kombiniraju točne pojedinosti vizualizaciju s visokom dimenzionalnom stabilnosti. MED 610 je biokompatibilan materijal prema standardu DEN EN ISO 10993-1:2009. Materijal je transparentan, visoke dimenzionalne stabilnosti, idealan za aplikacije koje zahtijevaju dugotrajan kontakt s kožom (do 30 dana). Materijal ima pet medicinskih odobrenja uključujući citotoksičnost i genotoksičnost.