novosti

3D printeri Stratasys Origin One dobivaju GrabCAD Print i ProAero

3D printeri Stratasys dobivaju GrabCAD Print za Origin One i Origin One Dental 3D printere

Stratasys također pokazuje novu Origin One Local uslugu i ProAero filter zraka.

EDEN PRAIRE, Minn. I REHVOT, Izrael, 10. svibnja 2022.Stratasys Ltd, vodeći proizvođač polimernih 3D printera, danas je otkrio GrabCAD Print za Stratasys Origin One i Origin One Dental 3D printere. Nova grana GrabCAD Print platforme za aditivnu proizvodnju pružit će korisnicima integrirano rješenja za jednostavnu i brzu pripremu printa.

Dvosmjerna komunikacija među 3D printerima

Integracija u GrabCAD platformu je prvi korak u potpunoj implantaciji Origin One 3D printera. Grab CAD Additive Manufacturing Platform omogućuje dvosmjernu komunikaciju među 3D printerima, aditivnu proizvodnju, poslovne primjene i korištenje infrastrukture u industriji 4.0. Otvorena platforma osmišljena s proizvodnjom na umu spaja GrabCAD Print i Stratasysove razvojne partnere putem GrabCAD SDK paketa. Ovakav ekosustav dopušta proizvođačima detaljan pregled čitavog proizvodnog ciklusa, od dizajna pa sve do izrade. GrabCAD Print za Origin One pružit će alternativu vanjskim rješenjima za pripremu 3D printa kako bi korisnici imali dosljedno iskustvo i povezanost s ostalim Stratasys rješenjima za 3D print.

„Nakon što je Stratasys kupio Origin One, klijenti su naglasili važnost korištenja GrabCAD Print programskog paketa. Danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo uspjeli povezati jednostavnost i produktivnost GrabCAD Print paketa s rastućom zajednicom Origin One korisnika,“ rekao je Ronen Lebi, podpredsjednik i voditelj proizvodnje P3 3D printera za Stratasys. „Osim GrabCAD Printa za Origin One nastavljamo s razvojem rješenja kako bismo proširili vlastiti portfolio u područja koja naši klijenti traže. Nova rješenja su fokusirana na naše klijente koji bi željeli proizvoditi van mreže kako bi povećali sigurnost.“

GrabCAD Print za Origin One pruža poboljšanu pripremu za 3D print, automatiziranu generaciju potpornih struktura sa smanjenom potrošnjom materijala i generiranje natpisa. Podržava širok spektar CAD datoteka, udaljeno nadziranje procesa i udaljeno upravljanje redoslijedom proizvodnje. Ovaj programski paket također pruža pristup otvorenoj licenci za materijale (OML) kako bi korisnici razvili vlastite materijale optimizirane za njihove potrebe. Otvorena licenca za materijale je također način da proizvođači materijala definiraju profile za vlastite proizvode.

3D printeri Stratassys – dva nova Origin One proizvoda

Uz GrabCAD Print za Origin One tvrtka je danas pokazala dva nova Origin One proizvoda. Origin One Local je novi proizvod koji nudi mogućnost korištenja Origin One 3D printera bez veze s internetom. Ova opcija osmišljena je kako bi zadovoljila i najviše sigurnosne standarde, poput državnih ustanova ili vojske. Stratasys također nudi i Origin One ProAero sustav koji je bio do sad dostupan samo za uredske PolyJet sustave. Ovaj profesionalni filter čisti zrak od isparavanja, prašine i neugodnih mirisa.

GrabCAD Print za Stratasys Origin One bit će dostupan za klijente s Origin One i Origin One Dental 3D printerima. GrabCAD Print za Origin One, Origin One Local i Origin One ProAero bit će dostupni u drugoj polovici 2022.
Ove vijesti bit će prezentirane putem javne prezentacije, čija snimka će biti dostupna, 11. i 12. svibnja. Kako bi ste doznali više o GrabCAD programskom paketu posjetite www.grabcad.com , a više o Stratasys Origin One 3D printeru možete doznati ovdje.