Blog

Prva godina Stratasysove akvizicije Origina odlična

Napredak u materijalima, lakoći korištenja i performansama Origin One 3D printera

Pred godinu dana Stratasys je kupio Origin kako bi proširio vodstvo u industriji 3D printanja s platformom za fotopolimernu proizvodnju malih i srednjih serija. S ovim ciljem na umu, Origin razvojni tim iskoristio je svoje proširene mogućnosti za poboljšanje Origin One platforme.

Prije ulaska u Stratasys dobili smo veliku količinu povratnih informacija i uvida od ranih korisnika koji su upotrijebili naš uređaj. U suradnji s korsnicima poput TE Connectivity, InterPro i ECOO te partnerima poput BASF, Henkel i Covestro dobili smo odlične informacije i ideje o potrebama tržišta.

Ovo su naša rješenja za suvremenu proizvodnju aditivnim tehnologijama.

Nevjerojatne performanse novih materijala!

Visoka kvaliteta i performanse – 3D printer jednostavan za korištenje

Optimizirali smo 12 materijala za širok spektar uvjeta – otporni na visoke temperature, čvrsti, elastični, višenamjenski i medicinski materijali, svi testirani za primjene u završenim proizvodima. Podržavamo sve materijale s programskom nadogradnjom nekoliko puta godišnje. Novi parametri proizvodnje periodički donose pouzdaniju, precizniju i kvalitetniju proizvodnju potpuno besplatno, bez žrtvovanja brzine, detalja ili mehaničkih svojstava.

Naši klijenti mogu proizvesti predmete visine od 20 do 370 mm u novom proširenom radnom volumenu. Operateri mogu započeti proizvodnju sa većim, prostranijim, bolje osvjetljenim komorama i prerađenim spremnikom smole za lakše čišćenje.

Klijenti kojima je potrebno više mogu zatražiti otvorenu licencu za materijale, OML, kako bi mogli upravljati parametrima proizvodnje u potpunosti. Ova opcija namijenjena je za razvoj novih materijala, istraživače i napredne korisnike koji žele iskoristiti punu snagu Origin One platforme.

Lako rukovanje Origin One 3D printerom

Lakša edukacija i operacija sa globalnom mrežom stručnjaka 3D printa

Širenje nove proizvodne tehnologije ovisi prvenstveno o pristupačnosti i jednostavnosti implementiranja u postojeće sustave. Jasno nam je da će ovo biti prvi susret većine klijenata s fotopolimernim tehnologijama zasnovanim na smolama i stoga nam je bilo važno razviti sustav koji je lako naučiti i razumjeti. Sustav je zasnovan na treningu, dostupnim resursima i učinkovitim načinima rada.

Pristupačnost: Priprema novog printa je sad jednostavnija no ikad sa automatiziranim programskim paketom. Provjerite svoju ulaznu datoteku, pratite video upute na ekranu osjetljivom na dodir i lako očistite cijeli uređaj.

Programski paket: Jednostavna integracija u Autodesk Netfabb, koji je uključen u paket sa svakim uređajem, osigurava našim korisnicima sve alate potrebne za najbolje iskustvo proizvodnje od prvog dana.

Autodesk Netfabb programski paket

Jednostavna opskrba: Uz poboljšani i pojednostavljeni rad sa samim uređajem, također smo unaprijedili naš sustav nabavke i dostave materijala. Sve je dostupno putem Stratasysove web usluge gdje nudimo materijale, dodatke i uređaje na jednom mjestu.

Za platformu smo također razvili preko 100 različitih dokumenata o dizajnu za proizvodnju na našem uređaju, standardnim procedurama za jedinstvene materijale, treninzima za operatere, obuci za korisnike softvera i svemu ostalom što bi Vam moglo zatrebati.

Produljen radni vijek i pouzdanost

Također smo preoblikovali svoj preselili svoj poslovni plan s leasinga na prodaju ove godine. Odlučili smo se na taj potez s zastarijevanjem na umu. Prednost našeg pristupa orijentiranog prema softveru je laka nadogradnja dugo nakon što je uređaj napustio tvornicu. Hardver se mnogo teže mijenja.

Analizirali smo dugovječnost ključnih komponenti i primijenili smo rezultate analize kako bi produljili radni vijek do 3 puta, a da su sve komponente i dalje lako zamjenjive. U rijetkim slučajevima kad Vam je pomoć uistinu potrebna Stratasysova globalna mreža pruža vrhunsku podršku kako bi ste nastavili proizvodnju u najkraćem mogućem roku.

Novi i poboljšani Origin One 3D printer

Što očekivati u 2022.

Naš tim nastavlja s razvojem platforme za nove i postojeće klijente Origin One sustava.

Softver: Očekujte stalna poboljšanja za P3 tehnologiju sa redovitim nadogradnjama. Sve od ugode korištenja pa do pouzdanosti, performansi i jednostavnosti će biti značajno poboljšano.

Materijali: Naš razvoj materijala tek je na početku. Zajedno s našim partnerima stvaramo materijale koji će otključati moć aditivne tehnologije u potpuno novim industrijama koje zahtijevaju vrhunske materijale i certifikate. Očekujemo da će sektori poput automobilskog, zrakoplovnog i medicinskog pronaći mnoge nove primjene zahvaljujući proširenim sposobnostima.

Uklapanje u postojeće sustave: Mnogi klijenti imaju niz zahtjeva u vezi hardvera, softvera i materijala kako bi se uklopili u njihov proizvodni proces. Stalno tražimo nova rješenja i dodajemo nove značajke kako bi zadovoljili sve upite.

Pridružite se Origin timu

Za kraj, radimo na novim uređajima koji će značajno poboljšati Origin One platformu i zapošljavamo nove radnike u okolici San Francisca za razvoj elektronike, mehanike i programske podrške.

Biti će uzbudljiva godina!