Autoindustrija Blog
proces proizvodnje automobila na proizvodnoj traci

3D tehnologije u autoindustriji: za učinkovitije procese dizajna i proizvodnje

Audi Sport uspješan je primjer primjene 3D tehnologije u autoindustriji. Aditivna proizvodnja i 3D printeri ubrzavaju procese dizajna i proizvodnje i čine ih učinkovitijima i ekonomičnijima. 3D tehnologije ne samo da smanjuju troškove proizvodnje za više od 80%, već također omogućavaju brze prilagodbe i poboljšanja.

Kada je predstavljen novi Audi E-Tron GT, Bôllinger Höfe, Audi Sport tvornica u njemačkom Heilbronnu, u kratkom je roku trebala gotovo 200 novih alata i dijelova za njegovu proizvodnju. Dizajniranje tih dijelova zahtijeva puno vremena, a vanjska proizvodnja može ponekad trajati tjednima ili mjesecima. Upravo tu su 3D tehnologije donijele neusporedivo brži tijek rada u autoindustriji.

Tvornica Audi Sport Böllinger Höfe vrhunski je pogon za proizvodnju automobila. Glavni fokus njihove proizvodnje je na visokoučinkovitom Audi R8 i potpuno električnom Audi E-Tron GT. Riječ je o prvoklasnim automobilima ovog njemačkog proizvođača automobila.

Na proizvodnoj traci u njihovoj tvornici teško je primijetiti dva identična automobila jedan pored drugoga, što cijeli proces čini još impresivnijim. Svaka stanica u proizvodnom pogonu ima ograničeno vrijeme za sastavljanje dijelova i njihovu ugradnju u automobil. Zato je optimiziran i učinkovit tijek rada ključan za mehaničare.

3D tehnologije u autoindustriji: UltiMaker 3D printer i fixturemate softver

“Proizvodimo gotovo osam stotina alata i naprava za našu tvornicu ovdje. Vanjska proizvodnja može trajati i po nekoliko tjedana ili čak mjeseci. 3D print nam je pomogao proizvesti ove alate u vrlo kratkom vremenu. Radnici dolaze k nama, zatraže napravu za sastavljanje automobila i unutar jednog dana dobiju traženi alat u ruke.”

Cem Guelaylar, stručnjak za 3D ispis u Audi Sportu

Audi Sport trebao je dijelove proizvesti u vrlo kratkom vremenu. Koristeći UltiMaker 3D printere, potrebni alati mogu se proizvesti unutar jednog dana. Nema potrebe za traženjem ponuda, informiranjem dobavljača i čekanjem da se dijelovi proizvedu i isporuče. Kada dio ne zadovoljava zahtjeve, može se odmah poboljšati i ponovno 3D isprintati.

Prije toga dijelove je trebalo i dizajnirati. Dizajniranje 200 komada različitih alata i naprava košta puno vremena i stručnosti. Uz to, moraju biti precizni, jednostavni za upotrebu i jednostavni za proizvodnju. Tu je fixturemate odigrao ključnu ulogu. Fixturemate je softver, vrlo jednostavan za korištenje, posebno dizajniran za stvaranje učvršćenja za montažu. I dok dizajniranje alata može trajati sate u tradicionalnom CAD softveru, u fixturemate-u traje samo 10-20 minuta.

Pravi materijal za posao

Koristeći razne materijale kao što su Tough PLA, TPU95A i ESD-siguran PLA, Audi Sport proizvodi alate koji su čvrsti, fleksibilni i sigurni za elektroničke komponente. Zahvaljujući UltiMaker-ovom ekosustavu, Audi Sport ima pristup stotinama materijala trećih strana s vrlo specifičnim svojstvima. Priprema 3D printa s ovim materijalima teče bez napora ako se koristi UltiMaker Cura, jer su profili ispisa dostupni besplatno na tržištu.

Korištenje 3D tehnologija u autoindustriji ubrzava i pojednostavljuje procese dizajna i proizvodnje. Upotrebom 3D printera i naprednih softverskih rješenja, moguće je proizvesti potrebne alate i dijelove unutar jednog dana, čime se eliminiraju dugotrajni vanjski proizvodni procesi i smanjuju troškovi. Ova tehnologija ne samo da poboljšava učinkovitost, već i omogućava brze korekcije i optimizacije, što je ključno za održavanje visoke kvalitete proizvodnje.

Provjerite što 3D print može učiniti za vaše poslovanje!