novosti

Novi materijal za 3D print: Stratasys i BASF predstavljaju SAF™ polipropilen (PP)

Stratasys i BASF najavili partnerstvo za isporuku novog polipropilenskog materijala za Stratasys SAF tehnologiju. Novi materijal za 3D print poboljšat će kvalitetu dijelova, svestranost i troškovnu učinkovitost.

Novi materijal za 3D print dostupan krajem godine

Stratasys Ltd. nedavno je najavio komercijalnu dostupnost svog revolucionarnog novog materijala, SAF™ Polipropilena (PP), namijenjenog za Stratasys H350™ 3D printer. Ovaj inovativan materijal za SAF tehnologiju 3D printa bit će lansiran u četvrtom kvartalu 2024. godine, a posjetitelji će ga ekskluzivno moći vidjeti na nadolazećem događanju RAPID + TCT Expo u Los Angelesu, od 25. do 27. lipnja.

Povećana učinkovitost i kvaliteta dijelova

Stratasys SAF™ PP, razvijen u partnerstvu s BASF Forward AM, dizajniran je za postizanje superiorne kvalitete dijelova i smanjenje troškova proizvodnje u tehnologijama Powder Bed Fusion. Ovaj inovativni materijal nudi niže troškove po dijelu i izuzetnu estetiku površine u usporedbi s postojećim materijalima. Posebno je dizajniran za ispunjavanje strogih zahtjeva proizvodnje visokog volumena uz održavanje izvanredne ukupne kvalitete.

Široka primjena u različitim industrijama

Ovaj novi materijal za 3D print (SAF PP) prilagođen je za razne industrije, uključujući automobilsku, medicinsku i sportsku. Njegova lagana priroda, kao i nepropusnost na zrak i vodu, čine ga idealnim za proizvodnju složenih, visokokvalitetnih dijelova. Također, pruža izdržljivost, kemijsku otpornost i fleksibilnost – idealno za automobilske komponente, medicinsku protetiku te sportsku opremu.

Robusni i besprijekorni dijelovi

Novi materijal pokazao je sposobnost proizvodnje robusnih, besprijekornih dijelova složenih geometrija, kao što su fleksibilne uske cijevi i složeni nosači senzora. “Površinska obrada SAF™ PP dijelova je nenadmašna,” rekao je Philipp Götz, CEO Götz Maschinenbau GmbH & Co. KG, testni korisnik ovog materijala. “Fina razlučivost detalja i ujednačen izgled značajno poboljšavaju vizualnu privlačnost naših završnih proizvoda.”

Pouzdana kvaliteta novog materijala

Novi materijal za aditivnu proizvodnju SAF PP osigurava pouzdane performanse u različitim primjenama. Sa SAF PP, sada možemo donijeti širok spektar prednosti aditivne proizvodnje u neograničene primjene koje danas koriste polipropilen u tradicionalnoj proizvodnji.