novosti
Komad printane 3D plastike oker boje

Stratasys uvodi nova rješenja za poboljšanje aditivne proizvodnje

Vodeći proizvođač 3D printera Stratasys najavio je niz novih proizvoda i tehnoloških rješenja za poboljšanje aditivne proizvodnje. Ova unapređenja uključuju niz noviteta za bolje iskustvo 3D printanja za svoje korisnike.

Stratasys OpenAM dostupan za F900

Stratasys je proširio dostupnost svog OpenAM™ softvera na F900 3D printer. Time je omogućio korisnicima prilagodbu stroja izvan standardnih postavki 3D ispisa za postizanje specifičnih rezultata. Ova funkcionalnost, već dostupna za Fortus 450®mc, sada će omogućiti korisnicima i F900 printera proširene mogućnosti i upotrebu novih materijala.

Predstavljen novi materijal

Stratasys je predstavio novi materijal VICTREX AM™ 200, polimer baziran na PEEK-u. Riječ je o materijalu koji je otporan na temperaturne promjene, koroziju i kemikalije te ima izvrsna mehanička svojstva. Novi materijal bit će dostupan za Fortus 450mc i F900, te je posebno pogodan za industrije poput aeronautike i medicine.

Opcija vizualnog ispisa karbonskih vlakana za F-seriju

Nova visina sloja od 0,127mm u F-123 Series™ 3D printerima omogućuje visokokvalitetan vizualni ispis s karbonskim vlaknima. Ova opcija dizajnirana je za primjene koje zahtijevaju izdržljivost polimera i vizualno privlačan završni izgled.

Nove Boje za F770

3D printer F770® sada podržava šest novih ASA boja, uključujući crvenu, bijelu, svijetlosivu, crnu, plavu i žutu. Ovo omogućuje širu primjenu i povećava produktivnost, jer dijelovi mogu biti dostupni bez potrebe za bojanjem ili dodatnom obradom.

Validacija Materijala Somos NeXt za SLA

Materijal Somos® NeXt™ sada je validiran za Stratasys NEO® stereolitografske 3D printere. Ova smola, poznata po svojoj superiornoj snazi, idealna je za primjene u automobilskoj industriji, potrošačkim proizvodima i drugim područjima koja zahtijevaju izdržljive, precizne i detaljne dijelove.

Nova GrabCAD Softverska Integracija

Stratasys je predstavio Parts on Demand by GrabCAD, novu integraciju koja sinkronizira softversku platformu tvrtke sa Stratasys Direct servisom za proizvodnju dijelova iz usluge. Ova integracija omogućuje korisnicima direktan pristup 3D printerima koji su dostupni za usluge, donoseći veće i složenije dizajne s izborom više od 50 inženjerskih materijala i osiguravanjem strogih kvalitativnih inspekcija.

“Primjenom povratnih informacija naših korisnika, poboljšavamo naše proizvode kako bismo bolje zadovoljili njihove potrebe za aditivnom proizvodnjom,” izjavio je Rich Garrity, glavni direktor Industrijskog poslovanja u Stratasysu. “Ove nadogradnje približavaju aditivnu proizvodnju novoj eri, gdje će funkcionirati uz tradicionalne metode proizvodnje, čime povećavamo našu sposobnost da budemo ključni dio proizvodnog ekosustava.”