novosti

Stratasys i DyeMansion surađuju na završnoj obradi 3D printa

Stratasys Ltd., svjetski predvodnik u polimernim tehnologijama, i DyeMansion, svjetski predvodnik u procesima završne obrade polimernih 3D printanih dijelova,  danas su najavili strateško partnerstvo kako bi definirali potrebne korake u proizvodnji putem aditivnih tehnologija. Ovaj proces bi definirao pristup masovnoj proizvodnji aditivnim tehnologijma kako bi konkurirali tradicionalnim metodama. Cijeli proces je zasnovan na H seriji aditivnih proizvodnih strojeva uparenih sa DyeMansionovom platformom za naknadnu obradu 3D printanih dijelova.

Prošli tjedan Stratasys je otkrio H350 3D printer, sustav zasnovan na srašćivanju polimernog praha, osmišljen za proizvodnju konačnih dijelova. Pogonjen novom SAF tehnologijom, H350 3D printer je dizajniran za dosljedne rezultate, vrhunsku kontrolu procesa i konkurentu cijenu po komadu kako bi ste mogli proizvoditi tisuće dijelova. Nakon inicijalnog testiranja sa PA11 materijalom na H350 3D printeru, Stratasys preporučuje korištenje DyeMansion sustava za naknadnu obradu.

DyeMansionov sustav za čišćenje, brušenje i bojanje dijelova odlično nadopunjuje H350 u proizvodnji dijelova spremnih za tržište. Ovisno o primjeni, klijenti mogu birati između dvije završne obrade: polusjajna površina za otpornost na trošenje ili potpuno zatvorena površina za zahtjevnije primjene. Ovakav način proizvodnje trenutno dopušta fleksibilnu proizvodnju automobilskih interijera, medicinskih i ortodontskih naprava, kućišta za elektroniku i mnogih drugih dijelova.

Stratasys i DyeMansion

„U suradnji sa DyeMansionom možemo našim kupcima ponuditi potpunu i testiranu platformu za izravnu proizvodnju putem aditivnih procesa optimiranu za H350 3D printer. U svakom koraku od praha do završenog proizvoda, ova platforma nudi rješenje na Vaše probleme.  Proces koji smo definirali pomoći će SAF tehnologiji sa konkuriranjem tradicionalnim tehnologijama,“ kaže Patric Carey, potpredsjednik američke podružnice Stratasysa.

Partnerstvo je dopustilo tvrtkama korištenje stručnjaka za svaki pojedini dio procesa kako bi dobili najbolje potpuno rješenje, ne samo za bojanje, već za čišćenje i naknadnu obradu. Platforma koja je razvijena dopušta lako napredovanje od printa do proizvoda sa uređajima koji čine cjelinu vrijedniju od sume dijelova.

„Iznimno smo zadovoljni što je Stratasys odabrao nas za partnera u razvoju ove platforme. Zajedno smo uspjeli razviti najbolje rješenje trenutno dostupno i demonstrirati kako nova SAF tehnologija može pružiti mnogo u proizvodnji zahtjevnih oblika u svim industrijama. Jako smo uzbuđeni sa ovom suradnjom, a još više smo uzbuđeni oko budućnosti naše suradnje,“ kaže Felix Ewald, direktor DyeMansiona.

Stratasys i DyeMansion će održati konferenciju u utorak, 4. svibnja 2021. na AMUG konferenciji u Orlandu, Floridi. Tijekom njihovog predavanja „Otvaranje vrata sa potpunom AM platformom“ Tim Heller, voditelj projekta H serije u Stratasysu, i Michael Schorr, voditelj razvoja u DyeMansionu će zajedno raspravljati o platformi i komentirati te prezentirati neke od komada porizvedenih pomoću nove tehnologije.

Kako bi upotpunili ponudu, obje tvrtke rade na raznim primjenama ove paltforme kako bi pružili potpuno rješenje za svaku primjenu. Ova predanost unapređenju tehnologije je u dugoročnom planu i nastaviti će se razvijati zajedno sa aditivnim tehnologijama koje podržava. Kasnije tokom godine će ovaj proces biti dostupan pomoću Stratasys Direct portala kako bi svi mogli iskoristiti napredne sposobnosti ovog sustava. Ili se uvjeriti na vlastite oči u sposobnosti nove generacije aditivnih proizvodnih strojeva.