novosti

Novi Stratasys 3D printer: za ultra realistične anatomske modele

Stratasys je predstavio svoj novi J5™ Digital Anatomy™ 3D printer, napravljen kako bi zadovoljio sve veću potrebu za povoljnim i realističnim anatomskim modelima. Ova inovacija pomaže bolnicama, proizvođačima medicinskih uređaja i istraživačkim institucijama da poboljšaju iskustvo pacijenata, optimiziraju rad i brže lansiraju proizvode na tržište.

Medicinske ustanove i proizvođači uređaja sada mogu stvarati modele prilagođene pacijentima kako bi unaprijedili kiruršku pripremu, poboljšali iskustvo pacijenata i ubrzali inovacije.

Ključne prednosti za korisnike

  • Unaprijeđeno kirurško planiranje: J5 Digital Anatomy 3D printer izrađuje realistične anatomske modele prilagođene svakom pacijentu. Ovi modeli omogućuju bolje planiranje operacija, mogu smanjiti vrijeme operacije i troškove. Također poboljšavaju komunikaciju među medicinskim osobljem i s pacijentima.
  • Iskustvo anatomije kao nikada prije: Realistični modeli po pristupačnoj cijeni, što omogućuje više visokokvalitetnih alata za obuku.
  • Ubrzan razvoj: Mogućnost izrade točnih i ponovljivih anatomskih modela koji ubrzavaju razvoj medicinskih uređaja, smanjuju potrebu za testiranjem na životinjama i brže dolaze na tržište.

“J5 Digital Anatomy printer dizajniran je da bude user-friendly i prilagođen za različite ustanove, čineći napredno anatomsko modeliranje dostupnim širem krugu medicinskih institucija,” rekao je Erez Ben Zvi, VP Medical, Stratasys.

Mogućnosti proizvoda

  • Biomehanički točni materijali: Omogućuje 3D printanje modela koji se ponašaju kao pravo ljudsko tkivo, kosti i krvne žile. Time se postiže realan osjećaj za postupke poput šivanja, rezanja i umetanja vijaka, dok imaju iste karakteristike na rendgenskim slikama kao pravi organi.
  • Kompaktan i pristupačan: J5 Digital Anatomy 3D printer je jednostavan za korištenje, prilagođen uredskom okruženju s malim otiskom i nižim ukupnim troškovima vlasništva (TCO). To ga čini idealnim izborom za ustanove suočene s ograničenjima budžeta i prostora.

U svijetu gdje inovacije spašavaju živote, aditivna tehnologija motivira znanstvenike, liječnike i proizvođače medicinskih uređaja da rade brže, temeljitije testiraju nove proizvode i na kraju pružaju bolju zdravstvenu skrb pacijentima.

3D printanje u medicini koristi se za istraživanje novih medicinskih uređaja, pred klinička ispitivanja, proizvodnju medicinske opreme, izradu modela za demonstracije, realne modele za obuku i uvježbavanje kompliciranih zahvata te ortopediju i protetiku.

Nova inovacija Stratasysa, J5 Digital Anatomy 3D printer, donosi revoluciju u medicini pružajući izvanrednu preciznost i realizam u izradi anatomskih modela. Ovaj printer smanjuje troškove, poboljšava kiruršku pripremu i ubrzava razvoj medicinskih uređaja, postavljajući nove standarde u medicinskoj industriji.

Više članaka

Istražite primjere primjene aditivnih tehnologija u medicini: 3D printanje u medicini i primjeri iz prakse.

Iskusite nenadmašivu snagu Stratasys 3D printanja medicinskih naprava s našim J850™ Digital Anatomy™ 3D printerom.