Blog

Stratasys Neo800 pruža rješenja za print velikih dijelova

Češki uslužni biro One3D pomaže proizvođačima automobilskih svjetala u procesu inovacije koristeći Stratasys Neo800 stereolitografski stroj kako bi izradili vrhunske prototipe stražnjeg svjetla

3D printano automoblisko svjetlo nevjerojatne prozirnosti

Prototipiranje

3D printani prototip stražnjeg svjetla: najnovija primjena

3D printana svjetla su najnovija inovacija u sustavu osvjetljena automobilske industrije. One3D koristi ih za tvrtke poput HELLA, Varroc i MSV Elektronika koje proizvode dijelove željezničkih vozila. Ove tvrtke koriste prototipe kako bi detaljno provjerili dizajn prije početka serijske proizvodnje.

3D print i Stratasys Neo800 stereolitografska tehnologija skraćuje izradu funkcionalnog prototipa sa 3-4 tjedna na 3-4 dana. Tvrtke su se odmaknule od glodanja PMMA zbog dugog vremena izrade kako bi lakše i brže donosile odluke o dizajnu svjetala. 3D printanje nudi smanjene utroške vremena i novca za tvrtke kojima je vrijeme odaziva ključno u poslovanju.

3D print također nudi dizajnerima slobodu oblikovanja složenijih oblika. Iteracije dizajna su brže i lakše, što dopušta brži razvoj, ili razvoj kvalitetnijeg prototipa u istom vremenu i budžetu.

Stratasys Neo800 Stereolitografski 3D printer je iznimno lagan za korištenje

Tehnologija

Neo800 i Somos WaterClear Ultra 10122 smola proizvode prozirna svjetla

One3D je odabrao Neo800 i Somos WaterClear Ultra 10122 smolu kako bi proizveli modele visoke kvalitete i prozirnosti za svoje klijente. Zahvaljujući slobodi koju pruža stereolitografija i Stratasys Neo800, One3D može proizvesti bilo koju geometriju po zahtjevu kupca, za djelić cijene tradicionalnog prototipa.

Somos WaterClear je optički prozirna smola sa svojstvima poput ABS plastike, savršena za proizvodnju rasvjetnih tijela, boca, naprava za analizu protoka fluida, pakiranja, prototipe i mnoge druge primjene. Sirovi dijelovi se pjeskare sa sve finijom gradacijom pijeska te se lakiraju naknadno prozirnim lakom kako bi postigli najbolju moguću prozirnost. Naknadna obrada traje do 6 sati kako bi dobili maksimalnu prozirnost.

Stratasys Neo800 printa dijelove u suprotnom smjeru od klasičnih 3D printera ove tehnologije te time postižu značajno manje sile na predmet tokom 3D printa. Moguće je dodatno optimizirati dio uklanjanjem potpornih struktura. To olakšava naknadnu obradu i ubrzava ukupni proces prototipiranja. Optimizacija dijelova je nužna kako bi zadržali najveći mogući dio detalja.

Neo800 ima veliki radni volumen: 800 x 800 x 600 mm. To daje mogućnost izrade velikih dijelova bez spajanja. To znači velike, besprijekorne površine s manje vremena za naknadnu obradu.

Stratasys Neo800 Stereolitografski 3D printer daje dizajnerima iznimnu slobodu pri razvoju novog proizvoda

Rezultati

One3D koristi Stratasys Neo800 za izradu automobilskih svjetala

Stratasys Neo800 je pouzdan, jednostavan i sposoban 3D printer koji može proizvoditi izvrsne dijelove s vrhunskom kvalitetom površine i odličnom prozirnosti. Neo800 je omogućio One3D-u izradu dijelova po narudžbi za svoje klijente i postavio ih u jedinstvenu poziciju na tržištu.


“Stereolitografija je savršeno rješenje za proizvodnju kvalitetnih, prozirnih dijelova. Možemo izraditi bilo koju geometriju koju kupac naruči i to u djeliću vremena koje je prethodno bilo potrebno. Lakoća izrade i sloboda oblika nudi našim klijentima bolju cijenu po komadu za male serije od konvencionalnih metoda.”

Ing. Tomáš Klempa, One3D Additive Manufacturing Designer

Pogledajte više o Stratasys NEO800 Stereolitografskom 3D printeru na našim stranicama:

Stratasys Neo – IZIT

Pogledajte više o Stratasys NEO800 Stereolitografskom 3D printeru na Stratasysovim stranicama:

Neo® stereolithography | 3D Printer | Stratasys – Stratasys