Blog

Siemens AG koristi 3D printanje u razvoju automatizacije

Stratasys nudi materijale za aditivnu proizvodnju koji omogućuju pouzdanu i ponovljivu proizvodnju

Siemens AG inovira rješenja u automatizaciji proizvodnje sa ABS-ESD7

Siemens AG je globalna tvrtka specijalizirana za elektrifikaciju, automatizaciju i digitalizaciju. To čini Siemens AG vodećim svjetskim stručnjakom za uštedu vremena i resursa. Siemens Manufacturing u Karlsruheu (MF-K) je prvenstveno zadužen za procesnu automatizaciju i velik je dio Digital Industries odjela. MF-K stvara proizvode za procesnu automatizaciju, industrijsku komunikaciju i identifikaciju te robusna računala po mjeri za specifične zahtjeve klijenata.

3D printani gripper

Stratasys nudi materijale koji zadovoljavaju europske ESD standarde za procese koji su pouzdani i ponovljivi.

Benjamin Heller, Voditelj projekta implementacije disruptivnih tehnologija za Siemens Digital Industries

Osnovan je 2018., Inovacijski Laboratorij u MF-K je dobio zadatak testirati i razvijati rješenja pomoću naprednih tehnologija. Ova rješenja služe poboljšanju procesa kako bi ubrzali posao vlastitih zaposlenika.

Svakodnevni zadatak MF-K je izrada velikog broja različitih proizvoda. Kako bi povećali fleksibilnost vlastitog sustava, morali su pojednostavniti i vlastiti način proizvodnje. To su postigli koristeći aditivne tehnologije koje su fleksibilne po prirodi s malim ulaganjem. Siemens MF-K korsiti Stratasys FDM i PolyJet strojeve.

3D printani gripper sa standardiziranim umetcima

Fortus 450mc proizvodi izdržljive i dimenzijski stabilne komponente od plastomera visokih performansi kako bi zadovoljili uvjete proizvodnog okruženja.

Ove komponente za automatizaciju su razvijene, testirane i integrirane u najnoviji laboratorij. Simens MF-K koristi Stratasys 3D printere u proizvodnji pomoćnih alata i naprava, alata za pozicioniranje i robotskih grippera.

„Naročito u slučaju gruppera, aditivna proizvodnja ima značajne prednosti pred klasičnim metodama. Gripperi mogu biti kompaktniji i lakši, a složeni kanali za vakum mogu biti integrirani u samo tijelo. Također je moguće proizvesti fleksibilne strukture,“ rekao je Heller.

Zanima Vas kako možete iskoristiti 3D pritnanje u vlastitom pogonu?

Obratite nam se na info@izit.hr ili isprobajte naš novi alat za automatske procjene!

Više o Siemens AG možete pogledati na njihovim stranicama: link

Više o Stratasysu možete pogledati na njihovim stranicama: link