novosti

Stratasys predstavlja novi 3D printer za manje dentalne laboratorije

J3 DentaJet pruža povećanu produktivnost u implantologiji, krunama, mostovima i ortodonciji u malom tlocrtu

Novi printer biti će predstavljen 14. Travnja u Kölnu

EDEN PRAIRIE, Minn. & REHOVOT, Izrael – Stratasys, svjetski vođa u polimernom 3D printu, danas je najavio J3 DentaJet 3D Printer, povoljan uređaj s mogućnosti miješanja materijala za proizvodnju iznimno preciznih modela različitih namjena u jednom radnom volumenu.

J3 DentaJet će biti premijerno predstavljen na nadolazećem IDS sajmu u Kölnu, Njemačkoj, 14. Travnja. Printer će biti predstavljen pored već isprobanih vrhunskih dentalnih rješenja poput J5 DentaJet i Origin One Dental 3D printera.

„Ovo je odličan 3D printer za male dentalne laboratorije koji su prethodno bili ograničeni na malene, 3D printere s jednim materijalom, a sad su spremni na proizvodnju više razine kako bi ponudili viši standard kvalitete“ rekao je Ronen Lebi, potpredsjednik Dental odjela u Stratasysu. „Dodavanjem J3 DentaJet 3D printera može laboratoriju pomoći u proizvodnji vrhunskih modela za sve primjene s iznimnom preciznosti i brzinom.“

J35 Dentalni 3D printer

J3 DentaJet 3D printer nudi biokompatabilne materijale u prozirnoj, krutoj i fleksibilnoj varijanti. Također je sposoban proizvesti modele za krune i mostove, implantologiju (kirurške vodilice, modeli i maske gingive) i ortodontske mostove. Sve od tih zadataka može izvesti istovremeno, bez mijenjanja materijala. Zahvaljujući velikom rotirajućem radnom volumenu i „High-Speed“ načinu izgradnje ovaj 3D printer može poboljšati proizvodnost svakog laboratorija. PolyJet tehnologija također ne troši suvišnu smolu i ne treba naknadne obrade nakon 3D printa, poput dodatnog srašćivanja pomoću UV svjetla ili ispiranja u izopropanolu. Zbog toga je značajno ubrzan cijeli proces, a i pouzdanosti i sigurnost cijelog procesa je poboljšana.

„Otkrili smo da je PolyJet najbolja tehnologija za izradu preciznih kirurških vodilica, naročito onih koje zahtjevaju složene geometrije ili višeslojne vodilice. Druge tehnologije jednostavno ne mogu postići jednaku razinu preciznosti i točnosti.“ rekao je Ilan Sapir iz Glidewell Dental. „J3 je omogućio da imamo najnapredniju tehnologiju s velikim radnim volumenom u minimalnom tlocrtu.“

J3 DentaJet pridružiti će se ostatku Stratasys dentalne ponude kojom se može upravljati putem GrabCAD Print intuitivne Stratasysove platforme. Stratasys već prima narudžbe za novi 3D printer i krenuti će sa isporukom u travnju. Pogledajte web stranice o J3 DentaJet 3D printeru i Stratasys dentalnim rješenjima za više informacija.

Posjetite Stratasys štand H051 na IDS-u u hali 10.2 u „Cologne Exhibition Centre: Koelnmesse, Messegelände Köln-Deutz“ od 14. do 18. travnja.