novosti

Stratasys kupuje razvojnu tvrtku Riven

Riven razvija softver za integraciju u GrabCAD programski paket kako bi pomoću strojnog učenja pomogli klijentima u proizvodnji preciznijih dijelova i ubrzali kontrolu kvalitete

EDEN PRAIRE, Minn. I REHOVOT, Izrael, 25.8.2022.Stratasys, vodeći proizvođač rješenja za 3D print polimera, najavio je danas kupovinu tvrtke Riven koja razvija programska rješenja za kontrolu kvalitete. Tvrtka iz Kalifornije je dugogodišnji partner Stratasysa, a sad će njihova rješenja u oblaku biti potpuno integrirana u Stratasysovu GrabCAD platformu za aditivnu proizvodnju za sve korisnike Stratasys 3D printera.

Vjerujemo da identifikacijom i razvojem naprednih tehnoloških platformi pod okriljem Stratasysa možemo dodati još jedan način izgradnje naše platforme. Integracijom Rivenovih rješenja u GrabCAD Print platformu dopuštamo daljnji razvoj rješenja za proizvodnju gotovih dijelova“, rekao je podpredsjednik softverskog razvoja Stratasysa, Shaul Samara. „Ova ključna funkcija pomoći će pri provjeri točnosti proizvedenih dijelova unutar zatvorene petlje aditivnog proizvodnog procesa. Kupovina Rivena je jedan od mnogih primjera naše namjere da pružimo našim klijentima potpuno rješenje za aditivnu proizvodnju duž cijelog proizvodnog procesa.

Rivenov softver zasnovan na oblaku pomaže našim kupcima brzu provjeru, dijagnostiku i automatiziranu korekciju devijacija stvarnih proizvedenih dijelova u odnosu na idealni računalni CAD model, kako bi proizveli točnije i preciznije dijelove s manje propalih printeva. Najnovija verzija softvera koristi umjetnu inteligenciju kako bi unaprijed kompenzirali modele za 3D print. Pregled dijelova koji su tako proizvedeni je zahtjevan i može stvoriti zastoj u proizvodnji koji traje po nekoliko tjedana. Integracijom Rivenovog softvera u zatvoreni sustav aditivne proizvodnje Stratasys otvara mogućnost proizvodnje velikih serija predmeta spremnih za uporabu s manje otpada i boljom točnosti.

Već nam je neko vrijeme jasno da je osnova Stratasyovog uspjeha visoka kvaliteta, pa je očito rješenje bilo spajanje našeg poslovanja“, rekao je Rivenov osnivač i novi direktor razvoja softvera za Stratasys, James Page. „Naša zajednička misija je osigurati korisnicima najveću moguću točnost, svaki put, s minimalnim odstupanjem od CAD datoteke. Nova razina točnosti nam dopušta ulazak u nova tržišta.

Stratasys GrabCAD platforma za aditivnu proizvodnju dopušta dvosmjernu komunikaciju među 3D printerima, aditivnu proizvodnju za profesionalne potrebe i podržava sve zahtjeve industrije 4.0. Otvorena industrijska platforma GrabCAD dopušta nove mogućnosti u aditivnoj proizvodnji i dopušta lako upravljanje malim i velikim sustavima aditivne proizvodnje te prati digitalni trag predmeta od dizajna pa sve do isporuke predmeta.

Kupovina Rivena je završena u listopadu 2022. i uključuje svo intelektualno vlasništvo povezano s „Warp Adaptive Modeling (WAM)“ i s „Predicitive WAM (PWAM)“ tehnologijama. Članovi tima u Rivenu biti će integrirani u Statasys Software tim.