novosti

Stratasys F120 – novi stroj iz F123 serije 3D printera

Stratasys je najavio početak prodaje F120, najnovijeg stroja iz F123 serije 3D printera. Glavne prednosti ovog 3D printera u usporedbi s konkurencijom je ponovljivost i preciznost zahvaljujući kontroli temperature u radnom volumenu koji garantira dimenzijsku stabilnost tokom proizvodnje. Grijana komora također poboljšava prianjanje među slojevima kako bi se dobili mehanički stabilni modeli.

Stratasys F120 je kompaktan sistem osmišljen za proizvodnju točnih i ponovljivih rezultata. Isproban i testiran u Stratasysu sa preko 1200 sati, sustav je pokazao dobre performanse, do tri puta brže od sličnih sistema. Uređaj je također usporedno testiran na ponovljivost i čvrstoću dijelova te kvalitetu površine. Ima ugrađen ekran osjetljiv na dodir sa svim informacijama i kontrolama uređaja. Kompatibilan je sa GrabCAD Print programom koji čini ovaj uređaj dostupan uredskom prostoru i tvornicama.

Stratasys F120 naglašava prednosti poput “Plug and print” funkcionalnosti, mogućnosti lake samostalne instalacije i samostalnog nadgledanja proizvodnje. Sa F120, nakon što je dio pušten u proizvodnju, uređaj može biti ostavljen nenadgledan kako bi obavio svoj zadatak.

Materijal se učitava iz dvije velike kutije (jedna za gradivi materijal, druga za potporni materijal) dopuštajući oko 250 sati neprekinute proizvodnje. Na početku proizvodnje uređaj je kompatibilan sa ABS, ASA i SR30 materijalima. Novi uređaj nije kompatibilan sa PLA – što jasno daje do znanja da je ovaj uređaj namijenjen za izradu funkcionalnih FDM 3D printanih dijelova. Isporuka kupcima započinje u lipnja 2019 godine.