novosti

Predstavljamo J35 – najnoviji 3D printer iz Stratasys J serije

Stratasys J35 3D printer pokriva sva potraživanja Vašeg ureda, od koncepata pa sve do funkcionalnih prototipa, po pristupačnoj cijeni!

Nedavno je Stratasys predstavio novi 3D printer zasnovan na PolyJet tehnologiji. J35 je uređaj sposoban proizvoditi iz više materijala istovremeno na rotirajućem stolu. Povoljan je za uporabu u širokom spektru industrija, i prilagođen uredskom okruženju, sa značajno nižim troškovima od konkurentnih strojeva.

Svestrani J35 Pro 3D printer

Svestrani J35 Pro 3D printer omogućuje inženjerima i dizajnerima širok spektar rješenja u svakom koraku razvoja proizvoda. Od modeliranja ranih koncepata po pristupačnim cijenama pa sve do izrade funkcionalnih prototipova u završnim koracima pripreme za proizvodnju, ovaj 3D printer može sve. Dolazi sa širokom paletom dostupnih materijala u crnoj i bijeloj, čijim miješanjem dobivate puni raspon sivih tonova. Sve do elastičnih, pa čak i prozirnih materijala koje možete istovremeno koristiti u jednom printu. Ova svojstva dopuštaju izradu kompleksnih modela koji mogu potpuno imitirati materijale koji će te koristiti u proizvodnji, sve do najmanjih detalja. Razvojni timovi mogu ispitati mnogo više od vizualnih svojstava sa ovim uređajem. Ergonomija, funkcionalnost, dosjed i mnoga druga svojstva mogu se lako testirati bez potrebe za ulaganjem mnogo vremena i novca u proizvodnju vjerodostojnog modela.

„Otkrili smo da trošimo iznimno mnogo vremena na razradu i proizvodnju probnih modela. Ako klijent predloži izmjene ili, još gore, model ne funkcionira, često moramo krenuti s procesom ispočetka. S J35 Pro možemo lako ponoviti postupak u svega nekoliko sati. S tim na umu, možemo lako i brzo proizvesti nove iteracije dizajna, ispraviti greške i učinkovitije provesti sve korake razvoja“, kaže Yaniv Adir, voditelj projekata u Taga Inovations Ltd., inženjerskoj razvojnoj tvrtci u Tel Avivu. „Ovaj printer nam je dopustio optimizaciju našeg modela poslovanja. S proizvodnjom modela unutar tvrtke izbacili smo jako puno nepotrebnih troškova i mrtvog vremena iz poslovanja. Ljudi koji donose odluke mogu imati potpuno razvijeni uređaj u rukama isti dan kako bi donijeli kvalitetnu i brzu odluku.”

Mogućnost miješanja materijala

S J35 Pro 3D printerom korisnici imaju mogućnost miješanja materijala kako bi inženjeri i dizajneri imali sposobnost proizvesti nevjerojatno realan predmet za potrebe testiranja raznih svojstava. Ovaj uređaj može 3 materijala koristiti istovremeno i miješati ih u raznim omjerima u istom radnom zadatku kako bi dobili puni raspon Shore vrijednosti, od 30A do 92A, prozirne komade ugrađene u sami predmet, gumirane rukohvate i mnogo drugih kombinacija, sve po pristupačnoj cijeni i jednostavno za koristiti. Materijali dostupni za J35 su: DraftGrey, VeroUltra WhiteS, VeroUltra Black, VeroContactClear Bio-Compatible, Elastico Clear i Elastico Black i Digitalni ABS.

„Veoma je uzbudljivo dovesti ovu razinu 3D printa s više materijala među inženjere i dizajnere. Naši timovi sad mogu proizvesti i testirati kompleksne predmete bez potrebe za napuštanjem ureda“, kaže Sahamir Shoham, potpredsjednik dizajna za Stratasys. „Naši kupci sad mogu proizvesti najbolja i inovativna rješenja za njihove klijente, bez oslanjanja na vanjske usluge, bez straha od krađe koncepta i bez nesavršenih 2D rendera trodimenzionalnih objekata. Sa J35 Pro možete iskoristiti sve prednosti 3D printa.“

Stvoren za uredsko okruženje, J35 Pro ima mali tlocrt, tih je i ne ispušta neugodne mirise u prostor. Rotirajuća platforma za izgradnju također značajno smanjuje potrebu za održavanjem. Jednostavan program za pripremu 3D printa, GrabCAD Print, dopušta korisnicima uvoz CAD datoteka iz raznih popularnih programa i 3MF formata, uz .stp/.step i .stl datoteke. Koristi topivi potporni materijal kako bi smanjili potrebu za naknadnom ručnom obradom na minimum.

J35 je u prodaji i možete ga naručiti odmah. Isporuke će krenuti u rujnu. Više o Stratasys J35 Pro 3D printeru pročitajte ovdje.