novosti

Poduzeće Izit provodi EU projekt

vrh teksta eu projekt

EU projekt „Jačanje konkurentnosti implementacijom 3D tehnologija u IZIT d.o.o.“ koji provodi poduzeće „IZIT društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu na veliko te izvoz i uvoz“ sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Poziva „E-impuls“.

Projektom se nabavlja 3D printer industrijske/proizvodne kategorije, napredne tehnologije koji je u skladu s certifikatima CE i TUV i nije dostupan u regiji. Nabavom ovog  3D printera poduzeće bi proširilo opseg svog poslovanja i na druge tržišne segmente i postalo relevantnim centrom 3D tehnologije u regiji.

Predmetni 3D printer primjenjiv je u svim tržišnim segmentima poput prehrambene, zrakoplovne i građevinske i ostalih industija, a njegovom nabavkom očekuje se rast prihoda od 41% te zapošljavanje novih djelatnika.

Projekt je podijeljen u sljedeće elemente:

Element 1 – Nabava opreme za unaprjeđenje proizvodnje i proizvodnih usluga

Element V – Promidžba i vidljivost

Element PM – Upravljanje projektom i administracija

Cilj Poziva: Potaknuti mikro i mala poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga s bespovratnim potporama u svrhu jačanja konkurentnosti.

Specifični ciljevi projekta:

  • Povećanje konkurentnosti unaprjeđenjem procesa proizvodnje i proizvodnih usluga krajnje konkurentnog proizvoda temeljenog na visokoj i deficitarnoj tehnologiji u poduzeću IZIT društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu na veliko te izvoz i uvoz
  • Poticanje ulaganja privatnim sredstvima s doprinosom od 26% u ukupnom ulaganju koje odgovara javnoj potpori poduzeća IZIT društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu na veliko te izvoz i uvoz

Ukupna vrijednost projekta je 414.516,87 HRK od čega EU sufinanciranje iznosi 299.709,99  HRK.

Projekt je započeo 26.07.2017. i traje 6 mjeseci.

Više informacija:

+385 1 366 7029

info@izit.hr

www.strukturnifondovi.hr