novosti

Nova serija Stratasys 3D printera – F123

Stratasys_CAD259_MQ

Nova serija Stratasys 3D printera – Tvrtka Stratasys predstavila je novu seriju Stratasys 3D printer FDM (Fused Deposition Modeling) tehnologije, seriju F123. Novu seriju uređaja čine tri modela F170, F270 i F370 koji su jednostavni za rukovanje i održavanje bez obzira na iskustvo i razinu znanja operatera o aditivnoj proizvodnji.

Uređaji su dvostruko brži od serije Dimension koju su zamijenili što 3D printanje čini ekonomičnijim. Kad se tome pridoda i izrada modela od PLA materijala trošak 3D printanja se znatno smanjuje.

Stratasys F123 serija 3D printera omogućuje brzu i jeftinu izradu modela, od prototipa do trajnih sklopova. Uređaji koriste četiri različita gradiva materijala PLA, ABS-M30, ASA i PC-ABS dok je potporni materijal topiv osim za PLA gdje se uklanja lomljenjem. Korištenjem više različitih materijala u deset boja uređaji pokrivaju široki raspon aplikacija kao što su izrada pomoćnih alata i šablona, kalupa i funkcionalnih prototipova. Ovi materijali idealni su za proizvodnju čvrstih, izdržljivih i ponovljivih dijelova.

Posebna pažnja pri dizajniranju Stratasys 3D printera posvećena je poboljšanju korisničkog iskustva.

Seriju F123 je dizajnirala tvrtka BMW Designworks, jedna od vodećih svjetskih tvrtki na području industrijskog dizajna. Osim jednostavnosti za rukovanje i održavanje, 3D printeri su prilagođeni za korištenje u uredskim prostorima. Za vrijeme rada uređaj je gotovo bešuman. Upravljanje se vrši pomoću ekrana osjetljivog na dodir. Nadzor rada moguće je obavljati pomoću prijenosnih uređaja; mobitela ili tableta. Integriran je GrabCad Print softver kako bi se smanjilo vrijeme za pripremu i konvertiranje datoteka.

Više o tehničkim specifikacijama uređaja saznajte na www.stratasys.com

F370 - front