Blog

5 stvari koje trebate znati prilikom kupovine FDM 3D printera

FDM 3D printer dizajniran je za učinkovitu proizvodnju, zadovoljavajući zahtjeve modernih industrijskih procesa.

3D print je tehnologija proizvodnje koja je postala široko dostupna svima, od lidera u proizvodnji do hobista kod kuće. Za primjenu u industrijskoj proizvodnji, FDM tehnologija traži se zbog svoje preciznosti, pouzdanosti i ponovljivosti. Stratasys se smatra pionirom u aditivnoj proizvodnji izumom FDM tehnologije krajem 1980-ih. Tijekom godina, vidjeli smo kako su veliki i mali klijenti transformirali svoju proizvodnju uz pomoć rastućeg asortimana printera tvrtke Stratasys.

No, sa mnogo proizvođača i modela na tržištu, odabir odgovarajućeg FDM 3D printera može biti izazovan. Zato smo sastavili smo ovaj vodič kako bismo istaknuli 5 ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine FDM printera.

1. Prilagođenost vašim potrebama uz FDM 3D printer

Prije svega, važno je razmotriti svoje specifične potrebe. Kakve proizvode planirate stvarati? Koja je potrebna veličina i opseg proizvodnje? Stratasys FDM 3D printeri pružaju širok spektar mogućnosti, od konceptualnih modela do funkcionalnih prototipova i alata za proizvodnju i nudi različite opcije materijala i toleranciju točnosti dijelova.

2. Kvaliteta izrade i pouzdanost

Kvaliteta izrade i pouzdanost su ključni faktori. Treba obratiti pažnju na dva mehanička svojstva koja utječu na kvalitetu printa:

  • Zaštita od kontaminacije filamenata: Važno je da printer ima odgovarajuće brtve kako bi se spriječila kontaminacija filamenata vlagom i prašinom.
  • Uporaba servo motora umjesto steper motora: Servo motori pružaju veću preciznost i brzinu printanja, čime se osigurava kvalitetniji ispis.

3. Softver

Kvalitetan softver ključan je za učinkovito upravljanje procesom 3D printanja. Stratasys GrabCAD Print nudi jednostavno sučelje i omogućuje direktno printanje iz CAD datoteka bez potrebe za pretvaranjem u STL format.

Nije potrebno pretvaranje i popravljanje STL datoteka čime ćete izbjeći gubitak podataka i netočne ispise. Svaki Stratasys FDM 3D printer dolazi s besplatnim pristupom GrabCAD Printu koji pojednostavljuje radni proces. Također možete istražiti i poboljšana rješenja poput GrabCAD Print Pro s još većom funkcionalnošću.

4. Jednostavnost korištenja i podrška

FDM tehnologija je relativno jednostavna za učenje i korištenje, ali podrška je važna za rješavanje eventualnih poteškoća. Stratasys nudi opsežnu mrežu podrške, uključujući videozapise, dokumentaciju i servisnu podršku. Korisnici dobivaju pristup opsežnoj mreži koja uključuje videozapise i dokumentaciju, ažuriranja softvera i podršku servisa kako bi vaš printer uvijek radio najbolje što može. FDM 3D printeri su dizajnirani za učinkovitu proizvodnju, zadovoljavajući zahtjeve modernih industrijskih procesa.

5. Učinkovitost proizvodnje

FDM printeri su dizajnirani za učinkovitu proizvodnju zadovoljavajući zahtjeve modernih industrijskih procesa.

Uzimajući u obzir ove ključne aspekte, odabir pravog FDM 3D printera će biti olakšan, a Stratasys nudi širok spektar modela koji mogu zadovoljiti različite proizvodne potrebe.